Gıda ürünlerinde renklendiricilerin kullanımı, birçok üründe rengin, karakterize edici bir unsur ve kalitenin göstergesi olarak algılanmasından kaynaklanmaktadır.
Gıda endüstrisi, üretim süreçleri nedeniyle renk değişikliklerini telafi etmek için renklendiriciler kullanır, ancak bazen hammaddelerin düşük kalitesini de maskeler. Şekerleme gibi bazı alanlarda, renklendiriciler dekorasyon ve sanatsal amaçlar için de büyük ölçüde kullanılmaktadır.
Gıda endüstrisinde kullanılan renklendiriciler, doğal renklendiriciler ve sentetik renklendiriciler olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılabilir. Doğal renklendiriciler genellikle bitki kökenlidir (antosiyanlar, karotenoidler, kurkumin), fakat aynı zamanda hayvansal kökenli olabilirler (kokineal). Sentetik renklendiriciler genellikle daha kararlı ve daha ucuzdur, ancak tüketiciler tarafından insan sağlığı için daha sorunlu olarak algılanır. Son trend doğal renklendiriciler aratan oranlarda ürünlerde bulunan sentetik renklendiricilerin yerini almaktır. Renklendiriciler ayrıca çözünürlük özelliklerine göre bölünebilirler, bu nedenle E127, E129 ve antosiyanlar gibi suda çözünür boyalar veya annatto, karotenoidler veya sudan gibi yağda çözünür renklendiriciler vardır. Yönetmelikler bazı gıda ürünlerinde (E123, E127, E142 vb.) Bazı renklendiricilerin kullanılmasını sağlarken, toksik (E103, E143, Sudan vb.) Nedeniyle diğer renklendiriciler yasaktır.
Uzman ekibimiz ve yüksek teknolojik cihazlarımız ile hizmet vermekteyiz.